7+1 Szépséges vízesés Balin

Bali nagyon színes sziget több tekintetben is, kulturálisan, természeti kincsekben, gasztronómiailag (templomok, vízesések, gyönyörű tengerpartok), végtelen a lista.

Úgy gondoljuk, Bali vízesései külön bejegyzést érdemelnek, ezért is maradtak ki az előzőből. Rengeteg szebbnél szebb vízesés található a szigeten, így most a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a mi kedvenceinket.

Kanto Lampo

Ebben a vízesésben az a szuper, hogy alig vannak emberek és fel lehet mászni a sziklákra egyből a vízzuhatag alá. Vannak helyiek akik minimális jattért cserébe segítenek felmászni és nagyon lelkesen képeket készítenek rólatok (a mi segítőnknek sikerült annyira lelkesnek lennie, hogy 600 képet csinált rólunk 20 perc alatt). Amúgy a vízesések többségénél 5-10.000 rúpia a belépő, ha bárhol ennél többet kérnek, azok általában túravezetést ajánlanak, ami nem kötelező jellegű – még ha azt is állítják.

Tegenungan

Ugyan minden turistát ehhez a vízeséshez visznek, de nem is véletlenül lett ez az egyik leghíresebb. Nagyon szép, hatalmas vízzuhatag, zöld dzsungel környezet. Érdemes felmenni a vízesés tetejére, ahol néhány sziklára kiülve lógathatod a lábad a mélységbe.

Tukad Cepung

Varázslatos – ez a legjobb szó, ami eszünkbe jut a vízesés kapcsán. A séta ugyan meredek, de a látvány maximálisan kárpótol. A vízesést egy barlangban találjátok amit a beszűrődő napfény világít meg. Nyugodt, még egyáltalán nem felkapott helyszín.

Nung Nung

Az út a vízeséshez itt is meredek és felér egy kardió edzéssel. Szépséges, erős vízzuhatag és ezt is még csak kevesen látogatják. Ha szerencsétek van, akár teljesen egyedül is lehettek. Nem mindegyik vízesés alkalmas fürdésre, viszont itt mindenképp megéri megmártózni.

GitGit

Az Ulun Danu Bratan templomtól kb 10km-re találjátok, könnyed sétával közelíthetitek meg. A hatalmas erejű vízesés, vadregényes környezetben helyezkedik el, amikor mi voltunk, alig volt más rajtunk kívül. Nem sokkal feljebb az úton van ennek a vízesésnek a párja a “GitGit Twin” vízesés és aki vakmerő az canyoning túrán is részt vehet. A környék tele van vízesésekkel, de a szerpentines hegyi utak miatt nem olyan egyszerű mindegyiket megközelíteni. Errefelé nem nagyon vannak éttermek, így érdemes még a templomnál enni, a látnivalókról írt bejegyzésben összeszedtem pár jó éttermet.

Aling Aling

Szuper kalandos vízesés közel a GitGit vízeséshez. Olyan, mint egy természetes vízipark, lehet csúszdázni, ugrálni, ezeken kívül pedig vadregényes növényzet és sziklák veszik körül. Mivel már egyre többen látogatják meg ezt a vízesést is, így külön díjat szednek a helyiek a túravezetésért, melybe beletartozik, hogy segítenek és megmutatják, hol szabad ugrálni, hol nem, viszont ezt nem kötelező igénybe venni.

Sekumpul

Az egyik legkülönlegesebb a vízesések közül. Már maga a túra is varázslatos, rizsföldeken, buja növényzeten keresztül. Tényleg egy csoda. Itt is lesznek helyiek, akik túravezetést ajánlanak, viszont nem szükséges, nem lehet elvéteni az útvonalat, elég a rendes belépőt befizetni. A lényeg mindig a határozottság és akkor hamar békén hagynak.

+ 1 Hidden Canyon

Ez ugyan nem egy vízesés, viszont óriási élményben volt részünk a kanyon túra során és alig voltak emberek rajtunk kívül. Végig volt velünk egy kísérő, aki segített a nehezebb terepeken és vitte a cipőnket. Tiszta Kneipp-kúrában volt részünk, néha egészen fájdalmas volt a különböző méretű, víz alatt láthatatlan köveken botladozni, de nem is érdekelt minket, annyira szép volt minden körülöttünk. Nem feltétlenül szükséges fürdőruha, inkább kényelmes ruházat.

Mindenképp érdemes fürdőruhát, törülközőt és esetlegesen váltóruhát magatokkal vinni, ha vízesés lesre készültök.

Ha érdekel titeket, nekünk mik a kedvenc látnivalóink Balin a vízeséseken kívül, akkor katt ide. 🙂

Ha érdekelnek kalandjaink, kövessétek facebook és instagram oldalunkat, ahol folyamatosan osztunk meg új élményeket a maláj hétköznapokról vagy újonnan felfedezett csodahelyekről.

2 thoughts on “7+1 Szépséges vízesés Balin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s